שר החקלאות, יאיר שמיר, לחקלאי מועצה אזורית גזר במהלך ביקור במועצה: "נעזור לכם בכל מה שניתן"

אנחנו כאן בשבילכם. אם אתם לא תהיו המדינה לא תהיה. ניתן מענה לנושאים שהעליתם. נעשה הכל כדי שיהיה לכם הון זמין.


"אנחנו כאן בשבילכם. אם אתם לא תהיו המדינה לא תהיה. ניתן מענה לנושאים שהעליתם. נעשה הכל כדי שיהיה לכם הון זמין. אנחנו בשלבי הקמה של קרן משקיעים בתחומי החקלאות על פי מודל ההשקעות שהזניק את ההיי – טק במדינה"- דברים אלה אמר שר החקלאות ופיתוח הכפר, יאיר שמיר, במפגש עם חקלאים מהמועצה, מפגש אותו יזמה הנהלת המועצה.

הנהלת המועצה ונציגי החקלאים העלו סדרה של נושאים ושאלות, ביניהן: בעיית פער התיווך במוצרים החקלאיים, הקרטליזציה של רשתות השיווק וחולשת השוק הסיטונאי, מכסת העובדים הזרים, הקשיים בהקמת תיירות חקלאית,כפרית ועוד.

יו"ר הועדה החקלאית במועצה, ראובן ביטן, זעם על התדמית שהדביקו, לדבריו, ממשלות ישראל בשנים האחרונות לחקלאים כגוזלי קרקעות ומים והביע דאגה עמוקה להמשך קיומה של החקלאות במדינה בגלל העדר דור המשך.

השר ומנכ"ל משרדו רמי כהן, ענו בסבלנות וברוח אוהדת על כל השאלות שנשאלו כשהשר קובע כי ממצב בו היו לחקלאים סובסידיות מוגזמות עברו למדיניות של שוק חופשי והשאירו את החקלאים "חשופים בצריח" כהגדרתו. לדבריו המשרד מנסה לתת מענה לבעיה כנראה בדרך של תמיכות ישירות בחקלאי ומחפשים כעת את הנוסחה המתאימה לפתרון סוגיה זאת. עוד אמר כי המשרד מחפש דרכים לאפשר שינויי ייעוד לעיסוקים המותרים בקרקע חקלאית דבר שיסייע לקדם את התיירות הכפרית.

בתום המפגש עם החקלאים יצאו לסיור בשטח וביקרו במשק גרינברג בכפר שמואל, המתמחה הגידול עגבניות, פלפלים ומלפפונים וכן ב"חוות המרחב" של ד"ר עופר קומורובסקי ביישוב העוסקת ברכיבת סוסים טיפולית.

 לשר ולמנכ"ל נילוו בכירי המשרד שקיבלו הנחיות לתת מענה בלתי אמצעי לבעיות הפרטניות שהוצגו להם.