נפתחה היחידה לאנשים עם ירידה קוגניטיבית במרכז היום לאזרח הותיק

המועצה מרחיבה כל העת את שירותיה במכלול התחומים הנוגעים לתושב, מכאן גם שזוהה הצורך בהקמת היחידה לאנשים עם ירידה קוגניטיביץ החדשה במרכז היום, אשר מאפשרת מתן מענה...


המועצה מרחיבה כל העת את שירותיה במכלול התחומים הנוגעים לתושב, מכאן גם שזוהה הצורך בהקמת היחידה לאנשים עם ירידה קוגניטיבית החדשה במרכז היום, אשר מאפשרת מתן מענה נוסף לאוכלוסייה זו ולבני משפחותיהם.   
כיום, עם העלייה במודעות לשכיחות הופעת סימנים של ירידה קוגניטיבית בגיל השלישי, עולה הצורך בקהילה בתכנון מענים לאוכלוסייה זו.

בני משפחה ומטפלים, שמתמודדים עם קרוב משפחה, החווה ירידה קוגניטיבית מוצאים עצמם בשלב מאוחר יחסית בחייהם מול יחסית מול דילמות קשות של טיפול, ניסיון לשמור על איכות חיים נאותה, שחיקה ועומס רגשי ופיזי.
ביחידה החדשה ניתנת השגה מלאה על כל מבקר ומענה אינדיבידואלי לצרכים. כך יכולים בני המשפחה והמטפלים המלווים, להיות שקטים במהלך שעות היום, ולסמוך בוודאות על כך שיקיריהם נמצאים בידיים טובות ומקבלים את שירותי הסיעוד הטובים והמקצועיים ביותר.  
היחידה מופעלת על ידי צוות מקצועי ומיומן, שמוכשר להענקת טיפול באנשים בעלי ירידה קוגניטיבית, ועושה זאת ברגישות ובסבלנות רבה.

הצוות המקצועי מעביר סדנאות שונות, והפעילות מותאמת באופן אינדיבידואלי ליכולות ולצרכיו של כל אחד.
היחידה, כמו מרכז היום כולו, פועלת חמישה ימים בשבוע, ויש בה סל שירותים הכולל מגוון פעילויות, ביניהם פעילות גופנית מותאמת, יצירה, חוגים שונים כגון מחשבים, פרשת השבוע וכו'.
מלבד היחידה, מרכז היום ממשיך לטפל בתושבים וותיקים שהינם זכאי חוק סיעוד, זכאי משרד הרווחה ואנשים המתקבלים באופן פרטי.

המרכז מנוהל ע"י עובדת סוציאלית, ומעסיק צוות מקצועי, כגון אחות, מורות המפעילות חוגים, מטפלות מוסמכות. המועצה,  אמצעות המחלקה לרווחה ולשירותים חברתיים, מקיימת קשר רציף ומעורבת בפעילויות  השונות ועובדת בשיתוף פעולה מלא עם החברה המפעילה את מרכז היום. מנהלת מחלקת הרווחה והשירותים החברתיים עו"ס אביגיל אנגלמן," אני מודה להנהלת המועצה ,אשר הכירה בחשיבות ובצורך במתן מענה לתושבים ולמשפחות המטפלים בקרוב משפחה עם ירידה קוגניטיבית, והחליטו למנף את הפרויקט החשוב של הקמת היחידה. המועצה מקדמת שירותים שיאפשרו המשכיות של תחושת קהילתיות, שייכות ובריאות נפשית.

יש לציין כי היחידה הוקמה בראש ובראשונה עבור תושבי המועצה. קיים עניין רב של תושבים ובני משפחה  מישובים סמוכים המטופלים בבני משפחה עם ירידה קוגניטיבית אך קדימות תינתן לתושבי המועצה. בקרוב יפורסם מועד בו יתקיים ערב חשיפה לכל המעוניינים בהיכרות עם מרכז היום ועם היחידה לאנשים עם ירידה קוגניטיבית.

כל מי שמעוניין להגיע להיכרות ולסיור אישי במרכז היום, מוזמן  ליצור קשר עם מנהלת מרכז יום, הגב' שושי כהן בטלפון: 08-9242246 או עם העו"ס לענייני אזרחים וותיקים במחלקה לשירותים חברתיים הגב' מיה שלו בטלפון 08-9274071.

הם תמיד היו שם בשבילכם וכיום עוד יותר – יש מי שדואג להוריכם יחד אתכם!

מרכז יום לאזרח הותיק