הממשלה אישרה 4 מיליון שקלים שיוקצו במיידי לשיקום תל גזר

ראש הממשלה, יאיר לפיד התקשר היום בצהריים לראשת המועצה רותם ידלין וביקש לעדכן אותה כי ממשלת ישראל החליטה לאשר את ההצעה של שר התיירות יואל רזבוזוב ושר ירושלים ומורשת זאב אלקין והשרה לאיכות הסביבה תמר זנדברג לשיקום תל גזר לאחר השריפה הגדולה לפני שבועיים ולהקצות לשיקום 4 מיליון שקלים. כל מי שהגיע לתל גזר מיד לאחר השריפה, כולל שר התיירות והשר לענייני מורשת לא יכלו להישאר אדישים למראות של פיח והרס על התל ההיסטורי הזה שמספר את סיפורו של עם ישראל וארץ ישראל לאורך אלפי שנים ואנו מודים להם על ההתגייסות המהירה לשיקום האתר. כעת נוכל - יחד עם רשות הטבע והגנים - לשקם את תל גזר והממצאים הארכיאולוגיים הרבים שנפגעו בשריפה, לחדש את תשתיות הביקור שנפגעו ולפתוח אותו מחדש.
ראשת המועצה רותם ידלין: "מבקשת להודות לראש הממשלה ולשרי הממשלה על ההתגייסות המהירה שלהם לטובת שיקום תל גזר. בשביל תושבות ותושבי מועצה אזורית גזר התל הזה הוא הלב של הבית, בשביל כל עם ישראל הוא מרכז היסטורי שמספרת את סיפורנו אלפי שנים אחורה בזמן. נמשיך לשמור על המורשת וההיסטוריה של ארץ ישראל".