שריפה בתל גזר

״פַּרְעֹה מֶלֶךְ מִצְרַיִם עָלָה וַיִּלְכֹּד אֶת גֶּזֶר וַיִּשְׂרְפָהּ בָּאֵשׁ וְאֶת הַכְּנַעֲנִי הַיֹּשֵׁב בָּעִיר הָרָג וַיִּתְּנָהּ שִׁלֻּחִים לְבִתּוֹ אֵשֶׁת שְׁלֹמֹה: וַיִּבֶן שְׁלֹמֹה אֶת גָּזֶר״ (מלכים א׳, ט׳, טז׳-יז׳)

תושבות ותושבים יקרים,

ביום שני בצהרים פרצה שריפה באזור תל גזר. השריפה החלה בשעות הצהרים משריפת גזם בשטח חקלאי סמוך שיצאה משליטה. השריפה התפשטה וכילתה כ-500 דונם מתוך הגן הלאומי, תוך שהיא גורמת לנזקים נרחבים לממצאים ארכיאולוגים מקראיים חשובים - חומת העיר, מקדש הבמות, שער שלמה ובית ארבעת המרחבים - ולתשתיות הביקור בגן הלאומי.

השריפה בתל גזר מהווה פגיעה משמעותית בסמלה המרכזי של המועצה, בלב שלה, במורשת ובנקודה התיירותית המרכזית שלנו.

בשם כולנו, אני מבקשת להודות לצוותי כיבוי אש, משטרת ישראל, יחידת הכיבוי האווירית, רשות הטבע והגנים, קק"ל, מתנדבי הכבאות מיחידת כרמי יוסף ויחידת חולדה-משמר דוד ועובדי המועצה, שעבדו יחד על כיבוי השריפה, מנעו אסון גדול יותר ופגיעה בנפש או בשטחים מעובדים נרחבים יותר. אני מצטרפת לקריאתם לציבור הרחב - הקפידו לחשף את הצמחייה היבשה בסביבות הבתים והשטחים החקלאיים שלכם. כמו כן, המנעו מהדלקת אש מסוכנת.

ביום למחרת התחלנו בהליכי השיקום של הגן הלאומי. ביום שלישי הגיע לתל גזר שר התיירות יואל רזבוזוב וביום רביעי השר לענייני מורשת וירושלים, זאב אלקין. לאור הנזקים הרחבים באתר והפגיעה במוניומנטים הארכיאולוגיים בגן הלאומי, החליטו השרים לסייע באופן מיידי בתקציב לשיקום האתר. אנו מקדמים החלטת ממשלה לטיפול ושיקום תל גזר, אליה יצטרפו משרדי ממשלה וגופים ממשלתיים נוספים. אני מודה להם על ההתגייסות המהירה והנכונות לעזור.

ההיסטוריה חוזרת. כשם ששלמה המלך בנה את גזר לאחר שנשרפה על ידי פרעה, כך גם אנחנו נשיב את תל גזר לקדמותו, והאתר עוד יעלה, יוריק ויפרח.