תלמידי הרצוג באו"ם

שלושה תלמידים מבית הספר הרצוג - יהונתן נח, יונתן פז ונדב דאהן, בהובלת המורה שרית מיוחס, הציגו אתמול בארגוני האו"ם ברומא את המיזם שבו הם זכו במסגרת תחרות ISDG יעדי הקיימות - ישראל, בחסות קק"ל, משרד החוץ ומשרד החינוך.

במסגרת ההאקתון הראשון שהיה בביה"ס ב- 2020 - אירוע השיא השנתי של חטיבת 'מחוללי העתיד' , פיתחו התלמידים מיזם להפקה של אתאנול, כחומר חיטוי מקנה-סוכר לטובת מדינות מתפתחות באפריקה המתמודדות עם אתגר תמותה של חולים ותינוקות בשל מחסור בחומרי חיטוי.

אתמול זכו התלמידים בהזדמנות נדירה להציג במוסדות באו"ם, מיזם חשוב ופורץ דרך זה, בהלימה לאתגרי העולם וליעדי הקיימות של האו"ם לעולם בר-קיימא בשנת 2030.

זוהי נקודת שיא יוצאת דופן מסוגה של תהליכי למידה ומקצוע ייחודי, שפותחו בביה"ס הרצוג ע"י הצוות.

ראשת המועצה, רותם ידלין, שנפגשה עם התלמידים לפני נסיעתם להצגת המיזם, בירכה את בית ספר הרצוג, מוריו ותלמידיו על המיזם, ואמרה: "הייתה לי את הזכות לפתוח איתכם את ההאקתון השנה, ולחזות ביוזמה חינוכית מופלאה, של חקר על פני לילה שלם, חיבור בין עם אתגרי הקיימות מחד ובעיות העולם השלישי מאידך, והעמקה חינוכית בפתרונות. יהונתן, יונתן ונדב בוגרי ההאקתון הראשון התמידו והעמיקו את הפתרון שלהם, וזכינו ששלושתם – יחד עם המורה שרית מיוחס הנפלאה – מייצגים באו"ם את תיכון הרצוג, את מועצה אזורית גזר ואת מדינת ישראל כולה".

תודה למנהל תיכון הרצוג, איציק שחר ומנהלת חטיבת הביניים סימי בן חמו שאפשרו להגשים חלום, לשרית מיוחס שהובילה את התהליך לאורך כל הדרך ולתלמידים המופלאים - צוות האתנולים - יהונתן נח, יונתן פז ונדב דאהן - אשר יייצגו אותנו באנגלית רהוטה בכבוד רב בפני השגרירים הרבים שנכחו במפגש.