חודש הגאווה בגזר

בשנה האחרונה זכתה המועצה בקול קורא של המשרד לשוויון חברתי לקידום קהילת הלהט"ב ופועלת בשיתוף פעולה של כלל האגפים למען קידום המודעות בנושאים של שוויון, קבלת האחר, זהות ומגדר.
לאחרונה הוקמה ועדת היגוי פנים-מועצתית, הוקם פורום "מקדמים גאווה בגזר", בוצעו הכשרות ייעודיות במחלקות שונות במועצה, והשרה לשוויון חברתי - מירב כהן התארחה במועצה.

החודש - לראשונה, ציינו את חודש הגאווה במועצה אזורית גזר:
במסגרת אירועי חודש הגאווה אירחנו את חבר הכנסת יוראי להב-הרצנו לביקור בו השתתפו גם תושבות ותושבים. להב-הרצנו עוסק רבות בקידום הקהילה הגאה ובמסגרת ביקורו הוצגה לו סקירה על הנעשה בתחום זה במועצה.
משה בר נתן חג'ג', מומחה לענייני להט"ב ומנכ"ל חוש"ן לשעבר, העביר סדנה על בני הנוער בעולם הרשתות החברתיות, וכן על הסכנות וההצלחות שבעולם האינטרנט בשנת 2022.
בבית הרצל בקיבוץ חולדה התקיימה הופעתו המרגשת של הזמר אוהד שרגאי, אשר העביר את הקהל במסע חייו וסיפור יציאתו מהארון.
עובדות אגף הרווחה והשירותים חברתיים ומחלקת השירות הפסיכולוגי חינוכי עברו הכשרה אותה הנחתה שרית בן שימול, מנכ"לית לשעבר של "ברית הלביאות", שסיפרה על בנה, שעבר תהליך של התאמה מגדרית בשנים האחרונות. בן שימול האירה זרקור על הרצף המגדרי והעניקה כלים לעבודה עם בני ובנות הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל.
בפאב "גורודוניה" בחולדה, הוקרנו פרקים מהסדרה הדוקומנטרית "על הרצף" שמציגה דמויות שונות בקהילה הטרנסית בישראל. הסדרה הופקה ע"י תושב המועצה, אפק לאונר ושותפו זוהר מליניק עזרא, שחשפו סיפורים מאחורי הקלעים.
בקיבוץ גזר, התארחו התושבים והתושבות הלהט"בים לטקס קבלת שבת וארוחת שישי בבית הכנסת הרפורמי "ברכת שלום".

רז כובאני, רכז הלהט"ב במועצה הוביל את אירועי חודש הגאווה ומזמין כל אחת ואחד שרוצה לשאול ו/או להתייעץ לפנות אליו במייל raz@gezer-region.muni.il