שר התיירות, יואל רזבוזוב סייר בתיירות הכפרית במועצה

שמחנו לארח את שר התיירות יואל רזבוזוב שהגיע לסיור תיירות במועצה אזורית גזר ועמד מקרוב על התיירות הכפרית המתפתחת באזור ואת דרך היין שנמצאת בין הכרמים במרכז הארץ. ראשת המועצה האזורית גזר, רותם ידלין, ליוותה את השר בביקורו יחד עם מנהלת מחלקת התיירות במועצה אילנית צמח.

הסיור התחיל בתל גזר, בה שמע השר על ההיסטוריה בת אלפי השנים של המקום וקיים תצפית על שטחי המועצה וסביבותיה. השר ירד את מאות המדרגות למפעל מים בן 3,600 שנה שנגלה במקום ונפתח השנה למבקרים. בהמשך הסיור ביקר ביקב המשפחתי "ברבדו" טעמו מהיין ומהאוכל המקומי ושמעו על החשיבות של החיבור בין חקלאות לתיירות ואת הפוטנציאל האדיר שיש לגזר וליקבים בתחומה להפוך למוקד תיירות מרכזי מקומי שמשלב תיירות כפרית, יין היסטוריה ומורשת. ראשת המועצה רותם ידלין ציינה בפני השר כי גזר נמצאת על דרך היין ההסטורית, יש בה 12 יקבים פעילים והיא כיום הרשות הרביעית בגודלה לייצור ענבים בארץ והראשונה בגודלה במרכז. כמו כן הציגה לשר את התוכנית לפיתוח מלונות, שבילי האופניים ומרכזי מבקרים ביקבי המועצה להרחבת וחיזוק התיירות הכפרית המקומית.

שר התיירות, יואל רזבוזוב אמר במהלך הביקור:* "לגזר פוטנציאל גדול לתיירות כפרית ורשות מקומית שיש בידה לעשות טוב לתושבים, לאזרחי ישראל, ולתיירים שייכנסו למדינה. אני יודע שראשת המועצה רותם ידלין שותפה טובה לביצוע פרויקטים ולפיתוח התיירות בישראל ולישראל, לכן אני משוכנע שיחד נמשיך לפתח את התיירות באזור".

בסיום הביקור אמרה ראשת מועצה אזורית גזר, רותם ידלין:  "שמחנו מאוד לארח את שר התיירות, יואל רזבוזוב אצלנו בגזר ולמצוא שותף אמיתי לדרך. בשנים האחרונות הצלחנו להקים שורה של מיזמים תיירותים באזור מפיתוח תל גזר, דרך תל מלוט, בית הרצל, יער חולדה, פיתוח מרחב מורשת ועוד. אני שמחה לראות את התמיכה שמוביל משרד התיירות ביוזמות המקומיות ומקווה שיחד נוכל להצעיד את האזור המיוחד שלנו בגזר קדימה."