המועצה זכתה בחצי מליון שקל לשיקום עינות גבתון ותל מלוט

עיינות גבתון היא שמורת טבע סמוכה למושב יציץ, בשטח בין כביש 6 ומסילת הרכבת, לצד תל מלוֹט שנהוג לזהותו עם העיר הפלשתית גבתון, שעל שמה קרויים המעיינות. בשנים האחרונות השמורה נסגרה, ועברה תהליכי שיקום משמעותיים שכללו טיפול בכמות המים ושיקום צמחי של מיני ביצה, בהם גם מינים בסכנת הכחדה.

בשנתיים האחרונות מועצה אזורית גזר ורשות הטבע והגנים, במימון מינהל מקרקעי ישראל, מבצעים במקום עבודות הנגשה נרחבות בסכום של למעלה ממיליון ורבע ש״ח.
מתוך אמונה בחשיבותה המשמעותית של השמורה למרחב, ענתה המועצה לקול קורא של הקרן לשמירה על השטחים הפתוחים של מינהל מקרקעי ישראל וביקשה חצי מיליון שקל - וזכתה.

עם סיום הנגשת השמורה המשוקמת, בעוד כחצי שנה לערך,  יוכלו המבקרים להגיע למקום באמצעות שבילי הליכה ואופניים, לצעוד בשבילים מרחפים מעל הביצה, לעלות למגדל התצפית ולראש תל מלוט.