המהפך במחלקת הרווחה והשירותים החברתיים

השבוע התקיימה פגישת עבודה עם שר הרווחה והביטחון החברתי -  מאיר כהן, ומנכ״לית משרדו - סיגל מורן, במסגרתה פרסו ראשת המועצה, רותם ידלין ומנהלת מחלקת הרווחה והשירותים החברתיים, בת שבע פיק את שלל השירותים והמענים לתושבי המועצה.
מחלקת הרווחה בניהולה של פיק עברה שינוי מקצה לקצה בשלוש השנים האחרונות, והיא פונה לא רק לאוכלוסיות הרווחה הקלאסיות אלא שמה דגש גם על העצמה קהילתית. בין הפרוייקטים המשמעותיים הוקמו מועדוני ותיקים ביישובים בשיתוף הוועדים; הוקמה היחידה למניעת התעללות בקשישים ומיזם תאטרון עדות; בתחום הקהילה רועננו צוותי הצח"י בכל היישובים, שי"ל - שירות יעוץ לתושב שנפתח לאחרונה, פרויקטים בתחום קידום הבריאות וחיזוק תחום הקהילה; הקמת מרכז לילד ולמשפחה שנותן טיפול זוגי ומשפחתי לתושבי המועצה; בתחום הנוער בסיכון – מעגל בנות ומרחב קידום תעסוקתי; וחיזוק תחום המוגבלות – פעילויות למשפחות עם מוגבלות; ולאחרונה תוספת פסיכיאטרית למתן מענה לתחום בריאות הנפש.
 בפגישה הציגו השתיים גם את התוכניות העתידיות של המחלקה, וקיבלו את תמיכת משרד הרווחה והביטחון החברתי.
בסיום הפגישה אמר השר - "ממחלקת שירותים חברתיים במשבר הפכתם להיות מחלקה מובילה, מקצועית, המהווה דוגמא עבור רשויות אחרות".