תיאטרון עדות - "לספר כדי לחיות"

אחרי חודשים של עבודה מדוייקת להפליא פרוייקט תיאטרון עדות - "לספר כדי לחיות" יצא לאור. תיאטרון עדות "לספר כדי לחיות" הינו מפגש בינדורי , בתהליך חינוכי – טיפולי המפגיש שורדי שואה ובני נוער. בתהליך הנמשך כשנה, מספרים שורדי השואה לבני הנוער, את סיפורי הישרדותם בדרך טיפול ויצירה, הבעה אומנותית ודרמה תרפיה, ובסופו של התהליך , מפיקים הצגה אשר מעניקה לקהל הצעיר והמבוגר , חוויה מרגשת בעלת ערכים חינוכיים ותרבותיים, וכמובן חוויה משמעותית בהנחלת זיכרון השואה לדורות הבאים. את הפרויקט מובילים ומנחים עירית ועזרא דגן. 9 שורדים ושורדות שואה ובני הדור השני, באומץ רב ובתחושת שליחות אדירה, יצאו למסע מרגש עם בנות ובני הנוער מתיכון "הרצוג". השורדים שיתפו את סיפוריהם המצמררים והצעירים שלנו המחיזו את הזכרונות הללו בהצגה בלתי נשכחת.

ראשת המועצה רותם ידלין אמרה בסיום ההצגה:
"יש לנו את הזכות לשמוע ולנצור את סיפוריהם של שורדי השואה שחיים ביננו. ויש לנו גם אחריות. לתעד ולחקוק על לוח ליבנו את הזכרונות האלו כדי שהם לא ימוגו, שלא ישכחו במרחק הזמן והדורות. אין מילים חזקות מספיק להסביר את החוויה אמש במסגרת הצגת הסיום של מיזם ״תיאטרון עדות – לספר כדי לחיות״ באשכול הפיס. לא נותרה עין יבשה באולם, למשמע סיפוריהם של חברי הקהילה שלנו, שחלקו את סיפורם האישי, חלקם בפעם הראשונה, בפני בני הנוער שלנו. חוזק הקשר שנוצר בינם לבין בני ובנות הנוער שהציגו את הסיפורים, ראו, חיבקו, ונצרו את הסיפורים לליבם – היה נוכח בכל רגע מהרגעים המיוחדים הללו. כך נראה חינוך אמיתי ועמוק לערכים. כך נוצר קשר קהילתי בין-דורי משמעותי ואמיתי."

הפרוייקט בהובלת המחלקה לשירותים חברתיים , ובשיתוף  אגף החינוך, ועד ישוב ונאמנות הוותיקים בכרמי יוסף בהובלת עידית שפירא ונחמה דבורצקי, הגוינט אשל, מפעל הפיס ועמותת תיאטרון עדות.