תערוכת "גוונים בכרם"

לראשונה בגזר - תערוכת יצירות פרי יצירתם של אמנים מקומיים ומכירה פומבית. במטרה לקדם את האמנים של המועצה, יזמו האגף לצמיחה כלכלית מחלקת תיירות בפסטיבל חוויה בכרם תערוכה ובה מגוון יצירות אמנות - ציור, פיסול, צילום וידאו ארט ועוד..
התערוכה מוצגת בחלל יוצא דופן במרכז המבקרים של יקב ברקן ופתוחה לקהל הרחב בין התאריכים: 4/10-22/10, בין השעות 09:00-17:00.
ביום שני, ה - 11/10/2021 יתקיים ערב פתיחת התערוכה ותתקיים בו מכירה פומבית של היצירות.

לצפייה בקטלוג התערוכה לחצו כאן

להלן דברי יעל סונינו לוי, אוצרת התערוכה:

גזר, מקום קדום, היסטוריה מרתקת, כרמים וגפנים סביב לה. אמנות נמצאת פה בכל אבן, צמח, שדה, איש ואישה. מתקופת הברונזה הקדומה ועד ימינו היצירה היא חלק מחבל ארץ זה.
התערוכה ״גוונים בכרם״ מציגה קבוצת אמנים העוסקים במדיות שונות. האמנים חיים ויוצרים באזור גיאוגרפי זה, אשר ללא כל ספק מפרה ומעורר השראה. ציור, צילום ופיסול בחלל מרכז המבקרים של יקב ברקן, גם צורפות מסורתית, מגזרת נייר ואופנה עילית מוצגים במקום.
האמנים יוצרים בישובים שונים המתפרסים במרחבי המועצה האזורית. משמר דוד, חולדה, גני הדר, נען, רמות מאיר, יד רמב״ם, כרמי יוסף, משמר איילון, עזריה וכפר ביל״ו הם רק חלק מרשימה ארוכה בה ניתן למצוא את חדוות היצירה.
כל אמן מוצא את דרכו הייחודית להביע רגשות למקום בו הוא חי ויוצר. בתערוכה זו, משולבים אמנים צעירים שרק סיימו את לימודי האמנות יחד עם אמנים ותיקים שהוצגו בארץ ובעולם. המשותף לכולם הוא הקשר העמוק לביתם במובן הרחב של הביטוי ״בית״.
אחת היוצרות הצעירות היא אמנית הוידאו שני אביבי ילידת עזריה, חלק ניכר מעבודותיה עוסק ב״טריטוריה״ בה היא חיה ופועלת. ממש בימים אלו היא נפרדת מבית הולדתה ועל כך עוסקת יצירתה אשר מוצגת באודיטוריום.
 מספר אמני צילום התמודדו עם הטבע הנשקף, בזמן חילופי עונות, שינויי הגידולים החקלאיים, מצוקות האקלים ובעיות אקולוגיות. אחת הדוגמאות היא היצירה ״עטיפת הגנה״ של הדס מוטרו, הבודקת את גבולות ההגנה אל מול הנזק המצטבר בשימוש רשתות וניילונים בפרדסים ובחממות החקלאיות.
יוצרים כדוגמת גרשון הראל נושאים איתם מטענים מן הציוויליזציות הקדומות שעברו בסביבתינו, השימוש בחומרי גלם מקומיים יחד עם שריפות קרמיות בטכניקות עתיקות מאפשרות יצירת דימויי צלמיות. לדבריו  ״הפסלים נוצרים תוך תהליך של קריאה מחדש והתבוננות ברצף של חברות אשר הצטברו כשכבות בתל הארכיאולוגי.״  תל גזר שליד ביתו.
הצורפת ענת פרז היוצרת במשמר איילון מביאה את מסורת היצירה התימנית שספגה בביתה, טכניקת הפיליגרן שעוברת מדור לדור במשפחתה, מוצגת בגביע יין, מעוצב בהשראת כוס קידוש שהגיע על כנפי נשרים לארץ ישראל.
האמנית סבינה סעד, יצרה מגזרת נייר המתארת את שיבטי ישראל, מה הולם יותר להחשף במקום זה, המתואר בתנ״ך כמקום חשוב לשבט לוי ושבט אפריים. ״וּלְמִשְׁפְּחוֹת בְּנֵי קְהָת הַלְוִיִּם הַנּוֹתָרִים מִבְּנֵי קְהָת וַיְהִי עָרֵי גוֹרָלָם מִמַּטֵּה אֶפְרָיִם. וַיִּתְּנוּ לָהֶם .. וְאֶת גֶּזֶר וְאֶת מִגְרָשֶׁהָ" (יהושע כא כא). עיטורי הגפנים הצמחים ובעלי החיים לקוחים מהאיזור גם הם.
הציירים הותיקים מקיבוץ נען יאיר שביט ויורם נדר החולקים סטודיו, מציירים נופים מקומיים, כלי עבודה. אחד מרישומיו של יורם נדר שובץ בתוך חלון שנלקח מחדר הילדים הישן.
רב העבודות נלקחו מגופי עבודות קיימים אך לא כך ציורו של יוני פוקסנבוים אשר יצא פעם נוספת למרחבי משמר דוד וצייר את הברושים האופיניים כל כך לסביבה, במיוחד עבור התערוכה ״גוונים בכרם״.
כאוצרת התערוכה היה לי לעונג לגלות ולהחשף למגוון יצירות איכותיות ומשובחות.
 השיח האמנותי עם כל אחד ואחד מהאמנים, עם גדי פריימן אל מול יציקות בתנועת ריקוד במשמר דוד, שגית פרידמן הלל אשר יצירותיה מביאות ניחוח רנסנסי בדיוקנאות של הנערות שצולמו פה בגזר. רינה מייסי, תמר שליט אבני, מיכל ראובני, אפרט זלאית, אנט עיברי, דבורה רוזן, בלהה ברג, מיכל נגרין, חנה רביב, ליזה ברדוגו וסיגל קולטון מייצגים את האמנות במייטבה. האירוע התרבותי ״גוונים בכרם״ מדגיש את התשוקה, הרצון והצורך בתערוכות מסוג זה באזורנו. כן ירבו.