קהילה מנטרת

קהילה מנטרת - כתבה-01
ביום שישי האחרון קיימה קהילת מנטרי הפרפרים של מועצה אזורית גזר סיור מקצועי - מאלף ומרתק - עם דובי בנימיני, מחבר "מגדיר הפרפרים של ישראל" ונשיא אגודת חובבי הפרפרים בארץ. הסיור נערך בתל גזר בהשתתפות 50 מנטרים פעילים ממגוון ישובי המועצה ובהשתתפות ד"ר ענבר קטלב, רכזת תכנית ניטור הפרפרים הארצית, ויניר שמולביץ מנהל היחידה הסביבתית במועצה.
קהילת המנטרים של גזר היא אחת מהקהילות הגדולות הפועלות בארץ. המנטרים מקבלים הכשרה ומשתתפים בתוכנית העשרה הכוללת מפגשי לימוד, סיורים וכנסים.
הפרפרים משמשים כביו-אינדיקטור חשוב, דרכו ניתן ללמוד על שינויים סביבתיים בארץ ובעולם, כמו ההתחממות הגלובלית והשפעת האדם על בתי גידול. אם אתם מעוניינים למשוך את הפרפרים אליכם לחצר הבית ולהעשיר את אזורינו בפרפרים מוזמנים לגשת למשתלה הקרובה לביתכם ולרכוש צמחים מושכי פרפרים.
עדיין ניתן להצטרף לקהילת המנטרים שלנו! לפרטים: נוגה פולגר (רכזת הקהילה) 050-6392653.
בתמונות המצורפות: הזדווגות נחושתני חומעה בתל גזר וקבוצת המנטרים של המועצה במהלך הסיור (צילום: איציק יהשוע, מושב פתחיה)