דף מידע להורי וספורטאי משלחת המועצה האזורית גזר
למשחקי המכביה – קנזס סיטי 2026
הורים וספורטאים יקרים,
לאחר שהתמודדנו עם אי הוודאות והמצב הבטחוני שלא אפשר את ההתארגנות ליציאת המשלחת, אנו נרגשים לחדש את התהליך ולסגור את ההרשמה לקראת יציאת משלחת שתייצג את המועצה האזורית גזר במשחקי ה-JCC Maccabi Games שיתקיימו הקיץ בקנזס סיטי, ארה"ב. זהו אירוע הספורט היהודי הגדול בעולם לבני ובנות נוער, המשלב תחרותיות ברמה גבוהה עם חוויה תרבותית וקהילתית יוצאת דופן.
המצב הבטחוני שהביא לביטול הטיסות של החברות הזרות הוביל לעליית מחירים חדה בטיסות אל על, והנסיעה כולה התייקרה באופן משמעותי.
בשל זמן ההתארגנות שהתקצר עלינו לגבש את המשלחת בימים הקרובים ולהעביר את פרטי הספורטאים בשבוע הבא, ועל כן יש לקדם את ההרשמה והתשלום במיידי.
תאריכי הטיסות של המשלחת:
- יציאה מישראל ביום רביעי ה-29/7/26
(טיסת אל על ישירות ללוס אנג'לס, וטיסת המשך מלוס אנג'לס לקנזס סיטי עם דלתא אייר ליינס) - חזרה לישראל ביום ראשון ה- 9/8/26
(טיסת יונייטד אירליינס מקנזס סיטי לניוארק, וטיסת אל על ישירות מניוארק לתל אביב)
*פרטי הטיסות המלאים יועברו לנרשמים.
תאריכי המשחקים:
- ימים ראשון - חמישי, 2/8/26 - 6/8/26
לתשומת ליבכם: הכניסה למתחם המשחקים למלווים אשר אינם חלק מהמשלחת יתכן ותהיה כרוכה בתשלום נפרד, ובאופן פרטי.
לינה וכלכלה:
הספורטאים יתארחו בשיטת "Host Families" (משפחות מארחות מהקהילה היהודית), כל זוג ספורטאים (מאותו המגדר) יתארחו אצל משפחה בקהילה אשר הילדים/ות המארחים מהקהילה יהיו מאותו המגדר של המתארחים. האירוח יכלול לינה, סיוע בכל הנדרש, התארגנות הכוללת ארוחות בוקר לפני היציאה בכל יום. ארוחות צהרים וערב יסופקו בכפר האולימפי על ידי הפקת המשחקים.
בנוסף על האימונים לקראת פתיחת המשחקים, מתוכננות למשלחת פעילויות חברתיות משותפות עם המארחים מהקהילה היהודית, וסיורים להכרות עם העיר וסביבתה.
נתוני המשלחת:
המשלחת מיועדת לכ-20 ספורטאים וספורטאיות אשר אותרו ונבחרו מבעוד מועד על ידי הצוות המקצועי בגילאי 13-15/15-17 אשר יתחרו בענפי הספורט סופטבול וכדורסל.
עלויות ותשלומים:
העלות הינה גבוהה, וכוללת בתוכה הוצאות רבות - ישירות ומשניות. המועצה מסבסדת את העלות לספורטאי/ת המשלחת, במטרה לעודד את יציאת הספורטאים ולהקל על המשפחות.
העלות הכוללת לספורטאי עומדת על כ - 4,600$, אשר תתחלק בין המועצה למשפחות. המועצה תסבסד 2,300$ לכל ספורטאי, והמשפחה תשתתף גם היא בעלות של 2,300$.
המחיר כולל: עלות טיסה, תוספת לעלות הטסת הציוד, העברות בקנזס, דמי השתתפות בתחרויות, ביגוד ייצוגי למשחקים ולאימונים, וארוחות.
המחיר אינו כולל: ויזה לארה"ב, ביטוח נסיעות, חבילות גלישה סלולריות, העברות אל/מאת שדה התעופה בישראל.
ויזה ניתן להוציא דרך השגרירות האמריקאית או באמצעות ה-ESTA, בעלות של 40.27$ - לקישור לחצו כאן
לתשומת ליבכם, על מנת להוציא אישור כניסה לארה"ב (ESTA) נדרש דרכון ביומטרי.
לצורך הרשמה והבטחת המקום במשלחת נבקשכם למלא את הפרטים מטה ולצרף צילום דרכון בכדי שנשלים את תהליך ההזמנה, וזאת עד ליום שלישי 5/5/26, בשעה 12:00.
הערות כלליות:
- המשלחת תלווה על ידי נציגים מהמועצה האזורית גזר וכן מאמן מקצועי לכל ענף ספורט.
- כתנאי ליציאה למשלחת חובה להציג עד לתאריך 1/7/26:
1. אישור ויזה / ESTA לכניסה לארה"ב
2. צילום דרכון בתוקף לפחות עד לתאריך 1/2/27
4. ביטוח נסיעות בתוקף לכל התקופה. - ט.ל.ח הזכות לשינויים שמורה.
