מבצע ״עלות השחר״, 7/8, 21:30

תושבות ותושבים יקרים,

הסתיימה הערכת מצב של הנהלת המועצה ופיקוד העורף, בה התקבלו ההחלטות הבאות ביחס ליום שני 8.8.2022.

ככל שתכנס לתוקף הפסקת אש במהלך הלילה - כל הקייטנות יפעלו מחר כרגיל, כולל הסעות.

ככל שלא תכנס לתוקף הפסקת אש ומבצע ״עלות השחר” ימשך, להלן עדכון לגבי הפעילויות מחר:

הסעות - אין הסעות ילדים לקייטנות, ההגעה לקייטנה הינה באופן עצמאי ובאחריות ההורים, כולל ליווי עד נקודת המפגש לקייטנה ואיסוף בסיומה. שעות פעילות כלל קייטנות אגף קהילה 8:00-13:00

קייטנת ספורט
* תתקיים באולם הספורט בבית חשמונאי.
* נקודת איסוף ופיזור - אולם הספורט.
* מרחבים מוגנים לקייטנה זו - מקלט בקומת הקרקע בבית ספר "שדות איילון" ומקלטים בבית ספר "דרור".
* בתחילת היום יערוך מנהל הקייטנה תרגול כניסה למקלטים על מנת שהמשתתפים יכירו את המקלט המשוייך לקבוצתם.

מחנה ג'ודו
* יתקיים במקלט בי"ס "דרור" בקרית חינוך בבית חשמונאי.
* נקודת איסוף ופיזור ילדים בכניסה לאולם הספורט.
* המרחב המוגן של המחנה הוא חדר האימונים בו מתאמנים הילדים - מקלט בית ספר "דרור".

קייטנת קיץ לבנים
* תתקיים במבנה בית ספר "שלהבת בנים".
* נקודת איסוף ופיזור - הדשא הסינתטי בכניסה לבית הספר שלהבת בנים.
* מרחבים מוגנים לקייטנה זו - מקלט בית הספר.
* בתחילת היום יערכו מנהלי הקייטנה תרגול כניסה למקלט לכל הילדים.

קייטנת קיץ לבנות
* תתקיים במבנה בית ספר "שלהבת בנים".
* נקודת איסוף ופיזור - הדשא הסינתטי בכניסה לבית הספר שלהבת בנים.
* מרחבים מוגנים לקייטנה זו - מקלט בית הספר.
* בתחילת היום יערכו מנהלי הקייטנה תרגול כניסה למקלטים לכל הילדות.

קייטנת מחול, אומנות ופנאי
*לאחר שבחנו חלופות נוספות במרחבי המועצה כולה, לא נמצא לקייטנה זו מרחב חלופי לצד מרחב מוגן.
יחד עם זאת, הקייטנה תתקיים באשכול הפיס בבית חשמונאי, ובעת הצורך הילדים ישהו במרחב פנימי ללא חלונות.
* נקודת פיזור ואיסוף הילדים - אשכול הפיס.

מחזור שלישי בקייטנת ״בית לגדול בו״ בגני הילדים
קייטנות מחזור שלישי של קייטנת ״בית לגדול בו״ בגני הילדים יפעלו כמתוכנן בגנים הבאים - גן חנ"מ מיתרים בבית חשמונאי, גן חנ"מ ארז בנוף איילון, גן האור בבית חשמונאי, גן שחף וגן סנונית בכרמי יוסף, גן פרג וגן נורית במשמר דוד, גן האורן בכפר ביל"ו.
בכל הגנים מרחבים מוגנים והצוות יערוך בתחילת היום תרגיל כניסה למרחב המוגן.

בריכת השחייה המועצתית וחדר הכושר יפעלו כרגיל. שימו לב - ילדים מתחת לגיל 12 מחוייבים בליווי מבוגר.
מרכז יום לקשיש יפעל כרגיל.
מקומות פרטיים רשאים לפעול בהתאם לשיקול דעתם, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.

צופר אזעקה אישי - צופרי אזעקות אמורים להשמע בשטח פתוח ולא ישמעו בוודאות בבית סגור. מצורף הקישור לאפליקציית פיקוד העורף בה ניתן לבחור התראה לפי מיקום או לפי שם יישוב שבוחרים מראש:
‏https://www.oref.org.il/12487-17580-he/Pakar.aspx

קישור למפת המקלטים ביישובי המועצה - https://bit.ly/3vKgjH4
ניתן ללחוץ על המקלט הרצוי ולקבל מספר טלפון של איש הקשר ביישוב.

מוקד המועצה עומד לרשותכם בכל שאלה בטלפון 08-9274001. כמו כן השירות הפסיכולוגי חינוכי מעמיד לרשותכם קו חם 08-9274516.

בברכת לילה שקט,

21:30 06/08/2022

תושבות ותושבים יקרים,

סיימנו כעת הערכת מצב בהשתתפות הנהלת המועצה ופיקוד העורף.

בבוקר שבת, בשעה 11:51 נשמעה אזעקה ביישובים בית עוזיאל, עזריה, קיבוץ גזר, בית חשמונאי וכפר שמואל. נפילה זוהתה בשטח חקלאי פתוח וטופלה על-ידי כוחות הביטחון.
ביישובים האחרים לא הופעלו אזעקות מכיוון שלא היו בטווח הנפילה.

בשל הנפילה באזורנו, בהערכת המצב הערב התקבלה החלטה, כי קייטנות אגף קהילה לא יתקיימו מחר.
גני הילדים ובריכת השחייה יהיו סגורים כפי שתוכנן מראש בשל תשעה באב וסיום שנת הלימודים בגנים.
מרכז יום לקשיש יפעל כרגיל.
מקומות פרטיים רשאיים לפעול בהתאם לשיקול דעתם, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.

לגבי פעילות ביום שני - תתקבל החלטה בהתאם להתפתחויות בהערכת המצב שתתקיים מחר.

צופר אזעקה אישי - צופרי אזעקות אמורים להשמע בשטח פתוח ולא ישמעו בוודאות בבית סגור. מצורף הקישור לאפליקציית פיקוד העורף בה ניתן לבחור התראה לפי מיקום או לפי שם יישוב שבוחרים מראש. לקישור לחצו כאן

לקישור למפת המקלטים ביישובי המועצה - לחצו כאן
ניתן ללחוץ על המקלט הרצוי ולקבל מספר טלפון של איש הקשר ביישוב.

מוקד המועצה עומד לרשותכם בכל שאלה בטלפון 089274001. כמו כן השירות הפסיכולוגי חינוכי מעמיד לרשותכם קו חם 08-9274516.

11:50 06/08/2022

אזעקה נשמעה בחלק מיישובי המועצה.
זוהתה נפילה בשטח פתוח באזור יישובי כביש 44. אין נפגעים.

לקישור למפת המקלטים ביישובי המועצה - לחצו כאן

ממליצים להוריד את יישומון פיקוד העורף לקבלת התרעות - לקישור לחצו כאן

אנא המשיכו והישמעו להנחיות פיקוד העורף.

17:00 05/08/2022

תושבות ותושבים יקרים,

לפני שבת חשוב לנו לעדכן אתכם בהנחיות פיקוד העורף המעודכנות מיום שישי, 5.8.2022, בשעה 16:30, עד ליום שבת, 6.8.2022, בשעה 20:00.

מועצה אזורית גזר נמצאת, נכון לשעה 17:00, במדרג ירוק - פעילות מלאה ואין הגבלות על קיום פעילויות חינוכיות, פעילות במקומות העבודה והתקהלויות ושירותים.

שימו לב - יש להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות שמפרסם פיקוד העורף באמצעי ההפצה הרשמיים. אנו נמשיך ונעדכן בכל שינוי.

לבדיקת ההנחיות לפי ישוב לחצו כאן

לפירוט ההנחיות לניהול שגרת החיים לחצו כאן