תלמידים/ות והורים יקרים,

מעבר שלב חינוכי מעולם גני הילדים לעולם בתי הספר הוא תמיד צעד מרגש, הטומן בחובו הזדמנויות נפלאות וגם חששות לא מעטים.
מערכת החינוך הענפה של גזר, ערוכה ומוכנה לקראת המעבר שלכם/ן לכיתות א', עם מנעד רחב של תוכניות ומענים רגשיים ולימודיים. נעסוק גם בחששות שבוודאי מלווים אתכם וגם בליווי תהליכי ההתבגרות אותם תעברו עם כניסתכם לבית הספר.
במועצה האזורית גזר פועלים שמונה בתי ספר יסודיים. צוותי החינוך שלנו הם צוותים מקצועיים, מסורים וחרוצים אשר פועלים ללא לאות למען הצלחתכם/ן הלימודית ורווחתכם/ן החברתית והרגשית. בתי הספר שלנו פועלים כקהילת חינוך אחת, בשיתוף פעולה והדדיות בינם לבין עצמם ויחד עם אגף החינוך והמועצה כולה.
התפיסה החינוכית שמובילה את אגף החינוך במועצה, נשענת על ארבעה מעגלי חיים המהווים את הבסיס לעשייה החינוכית של אגף החינוך והקהילה במסע החינוכי המשותף לנו:

•  חיים מלאים, רב מימדיים ורב תחומיים תוך פיתוח יכולות של הסתכלות ומענה לצדדים השונים ולמורכבויות השונות שהילדים והילדות יפגשו ויכירו גם בתוך עצמם וגם בסביבתם.
  •  חיים גמישים וורסטליים תוך פיתוח יכולות של השתנות מהירה, יכולת למידה, אימון והסתגלות לשינויים.
  •  חיים מוכווני עתיד וצופי עתיד תוך פיתוח יכולות מותאמות לעולם מהיר, משתנה, עתיר במידע, ידע, ומייצר צורך במיומנויות שונות ומשתנות.
  • חיים קהילתיים ושיתופיים תוך פיתוח יכולות של שיתופי פעולה, יזמות משותפת, והובלת תהליכים ושינויים קהילתיים.

מעגלי חיים אלו נמצאים כל העת לנגד עינינו ואנו פועלים על פי שלושה עקרונות פעולה מנחים על מנת למשש את קידומם:

•  לפתח מגוון מענים לכל תלמיד וקהילה
  • לייצר רצף חינוכי לאורך היממה ובמהלך השנים
  • לפעול למען יצירה משותפת של צוותי החינוך, התלמידים והקהילה.

המעטפת של אגף החינוך הכוללת את מחלקת גני הילדים, השרות הפסיכולוגי, המרכז הטיפולי (משכ"ל), מחלקת פרט וחינוך מיוחד, מחלקת בתי הספר, מחלקת חינוך חברתי קהילתי ומחלקת מדע וחדשנות – מלווה, תומכת, מפתחת ומקדמת את הצוותים החינוכיים ואת בתי הספר בכל ההיבטים. הצוותים החינוכיים נמצאים בתהליכי מחקר, פיתוח וחשיבה אודות תהליכי הלמידה והחיברות בבתי הספר ומקפידים לתת מענה לכל צרכיהם של הילדים בהיבטים רגשיים, חברתיים ולימודיים.
הצוות המסור של מחלקת בתי הספר השקיע מאמצים רבים על מנת לאפשר לכם רישום קל, נגיש וזמין.

אנחנו עומדות לרשותכם, ונשמח לסייע בכל פניה.
מאחלות לכם בהצלחה רבה,
שלי קרן וכל צוות אגף החינוך