מתווה גזר לחינוך בשנת הלימודים תשפ"א - שאלות ותשובות

לחצו על שאלה על מנת לצפות בתשובה:

כמה ימים הילד שלי ילמד השנה?

גני הילדים: ילדי גני גזר ילמדו 6 ימים בשבוע

בתי ספר יסודים:  בניגוד למתווה משרד החינוך בו תלמידי כיתות ה-ו לומדים יומיים בשבוע, כל תלמידי היסודי של גזר, כיתות א-ו, ילמדו 5 ימים בשבוע!

תלמידי התיכון: כל תיכון בגזר בנה לעצמו מתווה לימודים ייחודי משל עצמו ומספר השעות השבועיות משתנה משכבה לשכבה. מידע מפורט תקבלו ישירות מבתי הספר.

מה זו  למידה היברידית?

למידה היברידית היא למידה משולבת – גם מקרוב בבית הספר וגם מרחוק בבית. הלמידה ההיברידית משלבת מתודות הוראה שונות, למידה בקבוצות וביחידים ומאפשרת קשר ויחס אישי, היכרות מעמיקה ודיאלוג מצמיח על מנת להתאים את אופן הלמידה לכל תלמיד ותלמידה.

האם יש חובת נוכחות בלמידה מהבית?

כן. למידה מהבית היא חלק בלתי נפרד ממערכת הלימודים, כחלק מחוק חינוך חובה.

איך ניתן להפריד את התלמידים לאורך היום בתוך בית הספר?

על מנת לשמור על הקפסולות של התלמידים הן בהסעות והן לאורך היום בתוך בית הספר, ימי הלימודים בכל בית ספר יתקיימו בשעות קבועות, חמישה ימים בשבוע. כך, כל התלמידים מגיעים בכל יום בהסעה קבועה ונפגשים עם צוות קבוע. בנוסף, המועצה צמצמה את כניסה אנשים חיצוניים לשטח בית הספר כגון מדריכים ומפעילים חיצוניים, על מנת לצמצם מגע חיצוני עם תלמידי וצוות בית הספר.

בנוסף, בתי הספר היסודיים יפעלו ככל שניתן גם על מנת להפריד מתחמי הפסקות, ולדרג את ההפסקות כך שלא כל הילדים יצאו יחד להפסקה.

איך דואגים שילדים יחשפו כמה שפחות בהסעות?

על מנת לייצר קפסולות גם בהסעות, יגיעו התלמידים לבית הספר באותה הסעה, ויחזרו איתה  יחד עם אותם הילדים. לשם כך בבתי הספר היסודיים יום הלימודים יתחיל ויסתיים באותן שעות עבור כל בית ספר, דבר היאפשר לנו לשמור על הקפסולות ככל הניתן.

בתיכונים לא ניתן להפריד בין המגמות וההקבצות, ולכן לא ניתן לשמור על הפרדה קבועה בין התלמידים בהסעות. בשל כך, יש להדגיש לתלמידים את החשיבות של השמירה על ההנחיות ולהשתדל לשבת ליד חברים לכיתה בהסעה

איך ניתן לדעת באיזו תחנה כל ילד עולה?

המועצה מספרה את תחנות ההיסעים ביישובים. על כל תלמיד ותלמידה לצאת למצוא את התחנה הקרובה לביתם ולמלא את הטופס באתר המועצה. מנתונים אלה, המועצה תייצר מפת תחנות היסעים לכל יישוב.

איזו הפרדה תהיה בזמן ההפסקות?

לכל כיתה יהיה מרחב להפסקות. המרחבים ישתנו לאורך השנה, כך שהתלמידים יהנו ממגוון מרחבים כל תקופה.

אם הוספתם קפסולות, איפה ילמדו התלמידים?

לכבוד המעבר ללמידה בקפסולות הרחבנו את גבולות בתי הספר. לכל בית ספר הוספו מתקני לימוד כמו הספרייה, אשכול הפיס, התיכון הסמוך, אולמות הספורט וכו'.

איך הילד שלי ידע איפה הכיתה שלו ממוקמת?

לכל בית ספר תהיה מפת התמצאות, אותה ניתן יהיה למצוא גם באתר המועצה, אשר תסייע לתלמידים להתמצא במרחב בית הספר ולמצוא את כיתת הלימוד שלהם.

מה קורה אם כל הכיתה יצאה לבידוד?

במידה והכיתה נחשפה במסגרת הלימודים לחולה מאומת, הלימודים יעברו ללמידה מרחוק בכל תקופת הבידוד.

מה עושים בימי שישי כשאין בית ספר?

המועצה רואה את יום שישי זמן מצויין לשישי משפחתי-קהילתי: פעילות תנועות הנוער תעבור , ככל שניתן, לימי שישי בבוקר. בנוסף, המועצה תפרסם חוברת חוגים פרטיים בקהילה שיעבדו בימי שישי בבוקר ויתנו מענה לילדים