בית ספר ממלכתי "שדות אילון" - בית חשמונאי

בית חינוך שדות אילון חרט על דגלו חינוך המבוסס על קהילתיות בדגש על מעורבות, ערבות הדדית וקשרי גומלין בין כל באי הקהילה.
הלמידה מתקיימת בדגש של פדגוגיה חברתית, הבאה לידי ביטוי בשינוי תפיסתי ומהותי המתבטא בלמידה מבוססת חקר, דיאלוג, סקרנות ולמידה עצמאית. כל זאת עם זיקה ושייכות לסביבה הטבעית המאפשרת לילדים לצמוח תוך חיבור לטבע הסובב אותם.
** בימים אלו מתקיים שיח ציבורי לקראת פיצול בית הספר, שיח שיביא עימו התפתחות פדגוגית והזדמנות להרחבת מגוון המענים.  במידה ויהיה צורך בהליך הרשמה נוסף, הוא יתבצע בהמשך השנה ויפורסם לקהילה.

טלפון: 08-9211363
לאתר בית הספר לחץ כאן

בית ספר ממלכתי "עתידים" - כרמי יוסף

"הדרך שבחרתי ושבחרתי לי למטרתי, איננה הקצרה ביותר, אך היא הטובה ביותר עבורי, משום שהיא שלי.." (יאנוש קורצאק)
בית חינוך עתידים מוביל ערכים של כינון אדם: כבוד, הכרת עצמי והוגנות. אנו מאמינים כי אדם מפתח "עצמי" משמעותי בדיאלוג עם אחרים – משפחה, מחנכים ועמיתים. אצלנו מתפתחים מרחבים פדגוגיים הנותנים מענה לצרכי הילד ומאפשרים לו לצמוח כאדם נראה ורואה את האחר, אדם הבוחר לנקוט עמדה ברורה על כל מה שחווה.
בעתידים מתקיימת למידה גמישה המקדמת מיומנויות של "ניהוג עצמי" ובחירה. יום הלמידה נפתח במרחב שיח הנקרא "bנינו", המאפשר לתלמידים להכיר את עצמם ואת חבריהם באמצעות שפה ריגשית – שפת הלב, הבאה לידי ביטוי במגוון דרכים ביניהן – מיינדפולנס ופסיכולוגיה חיובית. בדרך זו התלמידים מפתחים את המודעות העצמית שלהם.
בשנת הלימודים הבאה קהילת עתידים תכנס למשכנה החדש בכרמי יוסף, מבנה חדשני ומיוחד התומך בפדגוגיה גמישה הנרקמת בבית החינוך שלנו.

טלפון: 08-8585117 / 08-9255183
לדף הפייסבוק של בית הספר לחץ כאן

בית ספר ממלכתי "שחקים" - סתריה

"ילדים הולכים למקום שבו יש התרגשות, ונשארים במקום שבו יש אהבה" (זיגלר)
בבית חינוך שחקים אנו רואים בחשיבות ובמשמעות הרבה לפיתוח חווית השייכות, המוגנות והמסוגלות של ילדכם. אנו עמלים רבות על יצירת אקלים חינוכי מיטבי. אקלים המאפשר לכל תלמיד ותלמידה ולכל באי ביה"ס להרגיש רווחה נפשית טובה. ההון האנושי שלנו משקיע רבות בלמידה, בדרכי ההוראה, באקלים כיתתי, וזאת תוך יצירת גיוון רב ושילוב משחקים ולמידה יצירתית חוץ כיתתית. לשמחתנו, התלמידים בשכבות א' ב' זוכים לחינון יער - למידה בחורשת חלופ מודל המאפשר לצוות ולתלמידים למידה אחרת המקדמת חקירה ויצירתיות. הצוות החינוכי בבית חינוך "שחקים" דוגל ומאמין בערבות הדדית, יחסי קרבה ואכפתיות, אהבת הארץ ובחירה מתמדת בחיוך מתוך שמחה ואושר.

טלפון: 08-6654563
 מייל ליצירת קשר: shakim@shakim.org.il

בית ספר ממלכת "גוונים" - סתריה

במועצה אזורית גזר בין מושבים ושדות עומד בית הספר גוונים, בית חינוך מלא בהזדמנויות.
בית חינוך גוונים- בית של אדם, אדמה וקהילה- מקום שטוב לצמוח בו.
בבית שלנו נפגשים שלושה דברים שהם אח"ד - אדם חברה ודעת. והאדם לפני הכל. האדם לפני התלמיד, האדם לפני המורה, האדם לפני ההורה. כל יחיד הוא יוצר עולם, מיקרו קוסמוס. הבית שלנו הוא בית ירוק - בבית הספר אנו מחנכים ליישום עקרונות הקיימות, ומקיימים פעילות שוטפת המקדמת שינוי בתודעה ובהתנהגות הקהילה לסביבה. סביבת בית הספר היא סביבה כפרית מטופחת, ובה חווה חקלאית, גינת חי וחממה, וכולם בטיפול וטיפוח של תלמידי בית הספר.

טלפון: 08-9370494
לדף הפייסבוק של בית הספר לחץ כאן

בית ספר ממלכתי דתי "שלהבת בנות" - שעלבים

בעמק יפה בין כרמים ושדות שוכן בית ספרנו שלהבת בנות. בית ספרנו מטפח תלמידות בעלות זהות ציונית דתית, ערכים ומורשת וחינוך לתחושת ערבות הדדית וחשיבה יזמית. עיקרי החזון שלנו: טיפוח זהות ציונית דתית - לאורך שנות הלמידה, התלמידות מעמיקות את היכרותן בתורת ישראל ומורשת ישראל, תוך הכרת דמויות מופת מעוררות השראה ופורצות דרך. מגוון הזדמנויות למיצוי אישי - מסלולי בחירה והעשרה המחנכים ליזמות אישית וחברתית. בין המסלולים – קיימות, רובוטיקה, אנגלית מדוברת, אומנות מודרנית ועוד. בית חינוך כמשפחה – הצוות החינוכי בשלהבת בנות רואה חשיבות רבה במתן יחס אישי מעצים וחם לכל תלמידה ותלמידה.
שלהבת בנות זה העתי"ד שלך: ערכים, תורה, יחס אישי ודעת.

טלפון: 08-9276615 / 050-9790205
 מייל ליצירת קשר: banoot1@gmail.com

בית ספר ממלכתי דתי "שלהבת בנים" - שעלבים

בממ"ד שלהבת בנים מצמיחים את דור העתיד של עם ישראל. דור שהתורה והמצוות הם נר לרגליו. אהבת הלימוד בכלל ואהבת התורה בפרט בראש מעייננו. אנו מטפחים ילדים שילמדו מתוך שמחה וסקרנות, שואפים לגדל לומדים עצמאיים ששואלים שאלות ומתעניינים גם במה שמעבר. בשלהבת בנים תמצאו אווירה חמה ומשפחתית, יחס אישי ומענה מותאם לכל תלמיד ותלמיד.

טלפון: 08-9276715
 מייל ליצירת קשר: shalhevetbanim@gmail.com

בית ספר ייחודי "מעיין" - נען

בית ספר ״מעיין״ הינו בית ספר ייחודי לחינוך ולדורף (חינוך ״אנתרופוסופי״). הלמידה בבית הספר פונה ליישות השלמה של הילד - גוף, נפש ורוח. דרכי הלמידה נעשות בדרך של חוויה, עשייה, תנועה ואומנות. הילדים מגיעים לבית הספר על מנת לפגוש את עצמם ואת העולם. המורים וההורים שותפים לתפיסה החינוכית, ומלווים את הילדים במסע הגדילה וההתבגרות.
בשנת תשפ"א הצטרפנו למערכת החינוך הממלכתית תחת כנפיה של מועצה אזורית גזר, ואנו פותחים את הרישום לכיתה א' לשנת תשפ"ב לתושבי המועצה.

טלפון: 074-7046333
לאתר בית הספר לחץ כאן